VAŠA NALOGA:
Kot raziskovalci mitološke skrivnostne zgodbe o kapetanu in podmornici ste jo našli in radovedno vstopili. Za vami so se zaprla vrata, saj je duh sirene in kapetana še vedno prisoten in lačen novih duš. Med tem ko je sirena počasi prevzemala nadzor nad podmornico in kapetanom, je kot učenec prostozidarstva zapustil vrsto skritih namigov in povezav, kako se rešiti iz podmornice! Imate natanko 60 minut časa, da se rešite s pomočjo kapetanovih namigov in povezav. Ali se vam bo uspelo rešiti? Naš kapitan te sreče ni imel!

GLAVNA ZGODBA:
Ko glavni kapetan kraljice Viktorije, pomorski inženir, ugotovi, da so bili njegovi načrti za najmočnejšo podmornico zavrnjeni, ga njegova ambicija zečenja razjedati in protestno zapusti svojo funkcijo. Nihče ne ve, kam je šel, kam je izginil. Po dolgem času se zopet pojavi, vendar ga njegova psihična nestabilnost pahne v norišnico. Tam nadaljuje snovato svojo podmornico in po uspelem pobegu izbere svojo novo posadko in odpluje z navadno ladjo po morju, kjer začne ropati vse, kar mu pride naproti. Kraljica Viktorija nad njega pošlje podmornico v upanju, da ga ustavi. Vendar kapetan prevzame podmornico in jo počasi nadgradi v še močnejšo in uničujočo.

V tistem trenutku kapetan zboli za hudo boleznijo, vendar po spletu okoliščin pristanejo na skrivnostnem otoku, kjer prebivajo prelepe sirene z divjo dušo in čudežno močjo zdravljenja vseh bolezni. Ko glavna sirena pomaga kapitanu da ozdravi, dobi idejo, kako bi naredil podmornico še močnejšo. V podmornico vgradi srce sirene in njene luske, kar naredi podmornico sedaj še močnejšo. Vendar pa ne računa, da je preko srca vgrajena tudi njena divja duša, ki počasi prevzema nadzor nad podmornico. S svojimi močmi polagoma prevzema kontrolo nad vsemi mornarji, jih spravlja ob živce in se med sabo začnejo pobijati. Kapetanu se maščuje na najhujši možen način in iz njega naredi kibernetski stvor, ki lebdi med življenjem in smrtjo. Oba še dandanes plujeta po morju in sejeta strah in trepet med mornarji. Edini preživeli, ki se mu je uspelo rešiti, je njegov dober prijatelj kronist, ki je to zgodbo tudi povedal in zapisal.